Forside Nyheder

Smart TV er efterspurgt


 


Smart TV er noget der frister, til udskiftning af det gamle TV, viser ny undersøgelse.


En ny undersøgelse fra analysefirmaet YouGov, viser at knap 20% af dem der ser film- og tv-serier regelmæssigt, vil skifte TV’et ud indenfor det næste år.


I den forbindelse er det især Smart TV, med adgang til internetbaserede tjenester der trækker. Det skriver Jyllands-Posten. Forespurgt om de ville gå efter et Smart TV næste gang TV’et skulle udskiftes svarede halvdelen ja.


“Rigtig mange danskere vil gerne have adgang til at streame tv-serier og film hurtigt og lovligt uden at skulle sidde med en bærbar i hånden. Og her giver Smart TV hurtig og nem adgang til internetbaserede services, såsom Video on Demand, sociale netværk, online spil samtidig med at tv-komforten opretholdes. Det er en unik kombination, som lyder tillokkende for mange danskere,” fortæller Andreas Ishøy, Research Consultant hos YouGov ifølge Jyllands-Posten.


Spørgsmålet er dog om de vælger at sige ja, bare fordi det lyder “smart”. For kun godt 10% gav udtryk for at de kendte det godt, mens 34% kun kendte det af navn og 28% aldrig havde hørt om det.


Kun 12% af de adspurgte havde prøvet at hente en ny App til TV’et, men her mener YouGov at det kun er et spørgsmål om tid, inden det forbrugsmønster ændrer sig.


“I takt med, at flere og flere danskere får et smart-tv, og at udbuddet af tv-apps stiger, så forventer vi en markant stigning ? både i danskernes kendskab og brug af tv-apps. Men det handler dog i høj grad også om, at danskerne bliver gjort opmærksom på mulighederne og ikke mindst oplever dem som brugervenlige,” fortæller Andreas Ishøy.


2.006 danskere deltog i undersøgelsen, der blev udført i perioden 3. – 7. maj 2012.

Annonce