Forside Nyheder

Tænk om IKEA TV: Smart løsning, middel kvalitet


 


IKEA Uppleva


Forbrugerrådet bringer et første kig på det nye IKEA TV, og konkluderer at der både er styrker og svagheder.


En af årets spændende TV-nyheder kommer ikke fra Japan eller Korea, men er derimod udtænkt og designet svenske IKEA og produceret i Kina. Spændende fordi et TV-koncept solgt igennem IKEA har potentiale til at blive en stor-sællert verden over.


Det nye IKEA TV samler TV, lydanlæg, blu-ray afspiller og TV-møbel i én samlet løsning.


Forbrugerrådet har kigget nærmere på det nye TV, og bringer i første omgang et første kig på IKEA Uppleva som produktet hedder.


Vi har samlet deres konklusioner her.


  


Dårlige TV-menuer


IKEA kalder selv menuerne enkle, med simple ikoner der guider dig igennem de enkelte funktioner i TV’et. Men virkeligheden er en anden.


Som Otto J. konstanterde efter den video hvor IKEA demonstrerer det nye TV, så har IKEA fået brugervenligheden galt i halsen allerede ved de første ikoner: PICTURE og SOUND. Den slags er grundindstillinger som man kun benytter en gang imellem, så det bør ikke være de allerførste menu-punkter på et TV. På de første pladser i menuen bør istedet lægge ting som TV-guide, input-valg mv.


Tænk kritiserer også menuerne, som de kalder langsomme og ikke så brugervenlige som man kunne ønske, og den indbyggede internetbrowser er svær at gennemskue betjeningen af.


 


YouTube og optagelse


Der er mulighed for at optage den kanal man ser, og spole tilbage i optagelsen.


Via en App på TV’et er der også adgang til YouTube.


 


Acceptabel lyd


De indbyggede højttalerere leverer, sammen med den trådløse subwoofer, en acceptabel TV-lyd. I forhold til mange andre flade TV er lyden god, men der findes også bedre alternativer som Tænk påpeger.


I det mindste TV-møbel (billedet øverst) sidder højttalerne så tæt at stereo-perspektivet forringes, og selvom IKEA reklamerer med at subwooferen kan placeres vilkårligt i rummet så konkluderer Tænk at den helst skal placeres tæt ved TV-møblet.


 


Tilslutninger og kabler


Tænk konkluderer at der er rigeligt med tilslutninger på TV’et.


TV-møblet giver mulighed for at skjule kablerne. Næsten da, for nogle af TV’ets tilslutninger sidder i venstre side med risiko for let synlige kabler.


TV-bokse kan gemmes væk i møblet og dækkes af stof, hvor det stadig er muligt at betjene dem via original-fjernbetjeningerne.


Alt i alt fungerer møbel og de skjulte kabel-kanaler og hylder tilfredsstillende.


  


Forholdsvis ukompliceret at samle


Er du lokal-mester i at samle IKEA-møbler vil dette møbel ikke volde problemer.


Tænk skriver at det kan samles af én person, men det var dog lettere at være to.


 


Ingen DVB-T2 tuner


Det nye IKEA TV er ikke forberedt til DVB-T2 via egen antenne. Herhjemme betyder det at TV’et ikke kan benyttes til Boxers HD-kanaler som TV 2 HD.


Men digitalt TV via egen antenne vil gradvist rykke fra DVB-T til DVB-T2, og her kommer den indbyggede tuner i IKEA TV altså til kort.


 


Middel billedkvalitet


Billedkvaliteten hører hverken til blandt de bedste eller de dårligste TV på markedet, men placerer sig ifølge Tænk sådan i et middel niveau.


Tænk skriver at bevægelser i TV-billederne generelt er flydende, men der kan også opleveres digitale forstyrrelser af forskellig art, når der er meget bevægelse på skærmen.


Men det ville nok også være for meget at forlange, af et TV der starter ved ca. 5500 kroner for en 24″ model. Vel og mærke inklusiv TV-møbel og højttalere.


 


Konklusion


Ovenpå dette “første kig på” det nye IKEA TV konkluderer Tænk at:


“Alt i alt er IKEA UPPLEVA en fin investering til især børneværelset eller sommerhuset, hvis du kan lide designet og sætter stor pris på, at ledninger og andet tv-udstyr er skjult.”


“Håndværket er solidt, men elektronikkens kvalitet sniger sig ikke højere op end middel.”


De vender tilbage med en egentlig anmeldelse af IKEA TV i august.


 


Kilde: Tænk

Annonce