Forside Nyheder

WPC dag 2: NFC binder Windows 8-enheder sammen


Tap+Send er navnet på den feature i Windows Phone 8 og Windows-tablets, der udveksler data via NFC mellem de to enheder.


 


En af Windows Phone 8s hovedfeatures bliver NFC. Det stod klart efter en demonstration på dag 2 under Microsofts Worldwide Developer Conference i Toronto


Ud over satsningen på erhvervslivet var der ikke meget nyt at hente på WPCs andendag, når det gælder Windows Phone. Og Microsoft har stadig ikke sagt noget som helst om Surface, endsige vist én frem.


Men et enkelt tema fra tirsdagens keynote-præsentation var ganske interessant. Da Microsoft demonstrerede Windows Phone 8, gik en enkelt forkortelse konstant igen: NFC.


Ligesom konkurrenten Google vil Microsoft satse hårdt på NFC i den næste Windows Phone-version. Ud over Microsoft Wallet, der naturligt nok skal konkurrere med navnebroderen fra Google, kommer Windows Phone til at prøve at aflive visitkortet.


Med en NFC-chip bygget ind i visitkortet, behøver man kun have et enkelt af slagsen. Dette kan man så holde op til en persons Windows Phone, hvorefter ens kontaktinformationer overføres til modpartens telefon.


 


Fra telefon til tablet og vice versa


På samme måde satser Microsoft på, at brugere af Windows Phone 8 og Windows 8-tablets vil bruge NFC til udveksling af informationer og filer. De demonstrerede, hvordan man kunne sende alt fra weblinks over konkaktinfo til filer fra en Windows Phone til en Windows 8-tablet ved blot at holde enhederne mod hinanden. Microsoft kalder featuren for Tap+Send.


Med NFC-teknologien vil Microsoft altså forsøge at skabe en ?lim? mellem deres mobile enheder. Demonstrationen fandt i øvrigt sted på noget, der lignede næste generation af Nokias Lumia-serie, måske den 1001-model, som Nokiapoweruser.com i går mente at have fået støvet op.


Førnævnte Microsoft Wallet har i øvrigt nu også fået daglige tilbud á la Groupon ombord, som vises i forhold til din lokation og kan sorteres efter f.eks. prisniveau.

Annonce