Forside Nyheder

Google stemmesøgning til iPhone


Billeder fra den nuværende Google søgning til iPhone, som man også kan tale til.


 Google er ved at gøre sig klar til øget konkurrence på Apples egen hjemmebane, iPhone. Googles stemmesøgning kommer også til iPhone nu.


Google er ved at smide båndene til Apple, og omvendt. Det betyder blandt andet at den integration der tidligere har været på iPhone af Google-tjenester som Google Maps og YouTube pilles ud. Næste version af iOS byder på Apples egen korttjeneste, og YouTube app forsvinder.


Som modtræk arbejder Google på at gøre deres tjenester tilgængelige aligevel, ved at give iPhone-brugere adgang igennem Apps istedet. Det betyder nye Apps til Google Maps og YouTube, men flere nyheder er på vej.


En af nyhederne præsenterede Google i går. Nu forbedrer de deres søgning til iPhone, Google Search, så den får en Siri-lignende stemmestyring og svar. Android har allerede en tilsvarende stemmekontrolleret søgning, og det er formentlig teknologi fra denne der nu danner basis for iPhone nu også.


Søgningen vil fungere ala Apple Siri. Det vil sige at du kan stille den spørgsmål som “Whats the weather like?”, “How many medals has Denmark at the Olympics?” osv. og så svares tilbage samtidig med at de tilsvarende søgeresultater vises. Google understøtter en masse sprog, flere end Apple gør med Siri. Desværre ikke dansk endnu, men modsat Apple Siri så virker Googles søgning også i Danmark. Så det er muligt at spørge på ting som “Italian restaurants nearby?”.


Den opdaterede Google-søgning til iPhone ventes at dukke op i App Store indenfor få dage.


 


Kilde: Reuters

Annonce