Forside Nyheder

Nu bliver der plads til mere HDTV fra Boxer 


Mobil-TV får dødsstødet i Danmark, og Boxer har fået lov at bruge frekvenserne i MUX6 til mere HDTV.


I den oprindelige aftale med Boxer TV fik TV-distributøren tildelt 3 sæt frekvenser (MUX3-MUX5) til normal TV og 1 (MUX6) til Mobil-TV.


Radio- og TV-nævnet har nu givet Boxer lov til at slippe for at etablere Mobil-TV via DVB-H. Den standard for mobil-tv slog aldrig rigtig igennem, producenterne stoppede med at producere mobil-telefoner der kunne modtage det.


“Det er ikke gået DVB-H’s vej. Der er flere lande, der har opgivet det”, fortæller administrerende direktør i Boxer Steen Ulf Jensen til Ingeniøren.


Resultatet er at Boxer nu kan benytte MUX6 til andre TV-formål.


Boxer etablerer flere HD-kanaler i MUX 6, der kommer til at blive udsendt efter DVB-T2 standarden, ligesom det sker i MUX5 nu.


I den nye aftale med Radio- og TV-nævnet er Boxer TV dog fortsat forpligtet til at holde øje med hvad der sker af udvikling indenfor mobil-tv. En ny mulighed er at benytte DVB-T2 Lite, hvor mobil-tv og normal TV kan dele frekvens i samme MUX.


Steen Ulf Jensen fortæller til Ingeniøren, at T2 lite blandt andet kan vise sig at blive kommercielt interessant for Boxer – hvis der ellers dukker tilstrækkeligt med enheder op, som understøtter det. Det kræver nemlig at den mobile enhed, smartphone eller tablet har indbygget DVB-T2 Lite.


Hvornår MUX6 tages i brug, og hvilke TV-kanaler der kan komme på tale at sende, er endnu for tidligt at sige.

Annonce