Forside Nyheder

Samsung tabte til Apple i USA


Apple kan se frem til flere penge på bogen efter at de fik medhold i at Samsung kopierede iPhone.


 


Samsung kopierede Apple iPhone, lyder dommen i den amerikanske retsag. Apple tilkendt 6,25 mia. kroner i erstatning.


Retsagen imellem Apple og Samsung i USA er slut, og det blev et knusende nederlag til Samsung. Resultatet blev at Samsung skal betale erstatning til Apple på mindst 6,25 mia. kroner ($1,05 mia.). Det skriver Reuters.


Dommen faldt ved en amerikansk domstol i San Jose, Californien. Juryen gav Apple medhold i, at Samsung kopierede iPhone og iPad.


Retten undersøgte i alt 700 klager om patentkrænkelser fra Apple, og nåede frem til at Samsung havde krænket en række patenter og på flere områder kopieret iPhone og iPad.


Apple havde krævet en erstatning på 2,5 mia. dollars (14,88 mia. kroner) men endte med at få de ca. 1 mia. dollars svarende til 6,25 mia. kroner.


Samsungs modanklager mod Apple, bl.a. for at have kopieret deres kommunikationsteknologi, blev afvist af retten. Til gengæld slap Samsung ud af anklager om brud på konkurrencelovgivningen.


Dommen kan føre til et forbud mod salg af flere af Samsungs produkter i USA.


Afgørelsen ses samtidig som et nederlag for Google, for nu kan andre producenter af Android-baserede telefoner og tablets risikere at blive trukket igennem tilsvarende retsager.


Læs også: Samsung vil appellere dommen.

Annonce