Forside Nyheder

Speeder-biken er (næsten) opfundet


 


Var du en af dem, der brændende ønskede dig en Speeder-bike, da du så dem første gang i Star Wars-filmen Return of the Jedi i 1983? Her næsten 30 år senere er den næsten blevet til virkelighed.


I afdelingen for teknologi, der er både crazy og cool finder vi Aerofex’ Hover Bike. Det er det tætteste, vi endnu er kommet de hjul-løse motorcykler, som Luke og Leia drønede rundt på i Endors skove i Return of the Jedi. Aerofex har lavet den til militære formål (ligesom dem i filmen, i øvrigt) og det amerikanske militær anser dem for at være en god mellemløsning mellem en helikopter og et hjulbaseret køretøj, der ofte er for langsomt, når man skal henover mere problematisk terræn.


Hover Biken består af to store, horisontale rotorer og benytter dermed en teknologi, der minder lidt om den, vi lige har set i Batmans nye helikopter i The Dark Knight Rises. Den er foreløbig blevet testet med mennesker ombord i en fart af ca. 50 km/t og i ca. 4,5 meters højde over jorden. Men det er planen, at Hover Biken skal op i helikopterfart i løbet af 2013.


Du kan se en video af det nye køretøj herunder.


 


Annonce