Forside Nyheder

Brug din microUSB-lader med iPhone 5


Ligesom til det gamle stik, kan europæere se frem til en microUSB-adapter til iPhone 5. Men det nye stik er lidt mere praktisk.


Her er et af den moderne tids familie-dilemmaer: Du foretrækker en Android, men din bedre halvdel foretrækker en iPhone. Det medfører som regel et sandt kaos, når det gælder antallet af ladere i husholdningen, for slet ikke at tale om, hvad man skal slæbe med, når man skal ud at rejse.


I 2010 besluttede EU-kommissionen sig for at standardisere, hvilket laderstik, der skulle anvendes i EU, og dermed også i praksis, hvilket stik, der skulle bruges til f.eks. at tilslutte en smartphone til en PC. Valget faldt på et stik, der allerede var i bred anvendelse, nemlig microUSB, og beslutningen betød, at alle de største smartphone-producenter lige fra Samsung og LG over Nokia til Sony og HTC sprang med på vognen. Apple var faktisk også iblandt firmaerne, der tilsluttede sig aftalen.


Apples kompromis med EU-kommissionen blev dog til, at Apple ville tilbyde en adapter. Og det gjorde de så også til det gamle 30-pins-stik, om end man skulle grave dybt i Apples webbutik for at finde den.


Nu er det så også blevet fastslået, at et lignende adapterstik bliver tilgængeligt til den nye Lightning-standard, der er blevet indført med iPhone 5. Stikket er lidt mere praktisk end den gamle adapter, da det er mindre og næsten flugter med selve microUSB-stikket.


Adapteren er endnu ikke tilgængelig på den danske Apple-webbutik, men kan fås på den tyske og britiske til 19 Euro, eller ca. 150 kroner.

Annonce:
Forrige artikelSpilanmeldelse: Madden 13
Næste artikelDR Licens ringer 25-34-årige op
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.