Forside Nyheder

De nye Lumiaer fra Nokia lugter af Ferrari


 


På onsdag er det Store Mobildag. Det er i hvert fald den dag, hvor to af verdens ældeste mobilselskaber, Nokia og Motorola, begge to har valgt at annoncere nye tiltag i New York.


Recordere vil være til stede i New York på onsdag, men allerede nu er der begyndt at slippe interessant nyt ud om, hvad vi kommer til at se.


Motorola vil som nævnt formentlig præsentere RAZR HD, hvilket ikke forventes at være ret meget andet end en opgraderet version af RAZR-smartphonen. Så selvom Motorola selv har antydet er deres pressemøde er ?the main event? på dagen, så er det nok Nokias event, de fleste er mest spændte på.


I dag er der sluppet billeder ud af de friske farver, vi kan forvente at se de nye Lumiaer i. Det hele lugter lidt af Ferrari og Lamborghini med skarpe, gule og røde farver, i hvert fald hvis man skal tro ovenstående billede, der er blevet lækket af gadgetverdenens svar på WikiLeaks, @evleaks.


  


Ingen ?ægte? PureView.


Skarpheden kommer dog måske til at skuffe et andet sted. Mange gadgetskribenter rundt om på nettet havde forventet, at Nokia ville putte den smarte PureView-teknologi i de nye Lumiaer. Det er PureView-teknologien, der gør det muligt for Nokia 808 at tage billeder i op til 41 megapixels størrelse og i en helt anderledes god kvalitet, end vi er vant til fra mobilkameraer.


Men nu tyder meget på, at det bliver 8 megapixels kameraer, der kommer i de nye Lumiaer, med en nedskaleret version af PureView ombord. Det skriver The Verge, og det harmonerer også med, hvad Recordere har hørt fra egne kilder. Det er angiveligt Windows Phone-softwaren, der sætter den øvre grænse for PureView-udskejelserne.


Men det betyder til gengæld også, at driverne til Nokias kameraer nu skulle være i orden. Når Lumia 900s kamerakvalitet skuffede, var det blandt andet fordi Microsoft ikke havde lavet ordentlige Windows Phone-drivere til 900?erens kamera. Med Windows Phone 8 skulle dette problem være løst.

Annonce