Forside Nyheder

DR Licens ringer 25-34-årige op


 


Licenskontoret dropper brevet til de unge som ikke betaler licens, og ringer op istedet.


Langt hovedparten af de danske hustande betaler licens til Radio og TV, men de 131.000 husstande som ikke gør får nu et brev eller en opringning, med orientering om medielicensen og mulighed for at tilmelde sig.


De 25-34-årige, der ikke betaler licens, skal imidlertid ikke kigge i postkassen efter breve fra DR Licens. Her går DR Licens over til personlig henvendelse via i første omgang telefonen.


?Helt generelt får vi mere respons på de licensbreve, vi sender ud til de yngste, som lige er flyttet hjemmefra, og fra de ældre. Så derfor prøver vi noget nyt denne gang ved at ringe til dem i stedet for. Det giver også en god mulighed for, at de kan stille spørgsmål om, hvornår man er licenspligtig, og hvornår man ikke er,? forklarer kampagneleder Lotte Boas fra DR Licens.


DR Licens sender breve ud til alle, der ikke betaler licens, to gange om året, og det er efterhånden blevet en fast tradition, at den ene af gangene er lige efter studiestart, hvor mange pludselig står i en ny situation, når de har forladt mors og fars kødgryder ? og licensbetaling.


Medielicensen er lige nu på 1176 kroner hvert halve år – eller 196 kroner plus et gebyr på 4,33 kroner, hvis man hellere vil betale en gang om måneden.

Annonce