Forside IFA IFA 2012

IFA 2012: Et kig på Wonderbook


 


Wonderbook var et af Sonys lidt mere specielle tiltag på sommerens E3 messe. “Vidunderbogen” forsøger at smelte bøger og konsolspil sammen og gør det faktisk bedre end vi havde troet.


Mange journalister og hardcore gamere, rynkede på næsen da Sony fremviste deres Wonderbook på årets E3 messen. Wonderbook er en stor bog fyldt med QR-koder, der sammen med PS3 kan give dig en noget anderledes spiloplevelse. Bogen lægges på gulvet, hvorefter et kamera tilsluttet PS3 opfanger koderne, der så omdanner bogen til det udvikleren ønsker. Styringen på skærmen foregår ved brug af Move controlleren.


Mange muligheder, men nok mest til børn


Den første bog Sony er på vej og hedder Book of Spells. Sony har klogeligt allieret sig med Harry Potters “mor”, J.K. Rowling, i skabelsen af bogen, der lader dig lære diverse trolddomskunster.


På E3 var der problemer med at få bogen til at virke ordentligt. Dette sås ikke på IFA, men jeg bemærkede dog at der var sat ekstra lys op på Wonderbook standen. Om dette bliver et problem når spillet sættes på derhjemme, må vi vente med at se til en egentlig anmeldelse kan foretages.


 


Vi spiller derudaf


Efter en kort intro på Sonystanden, fik jeg selv lov at få move-controlleren i hånden. Spillet fungerede fint og selvom jeg ikke var voldsomt imponeret at sværhedsgraden af de opgaver jeg skulle udføre, kan jeg sagtens se, hvordan Wonderbook har et stort potentiale i forhold til de yngre gamere.


Kameraet opfanger hurtigt koderne i bogen og man skal derfor ikke vente længe før der sker noget når man åbner bogen, eller skifter side. De første opgaver lærte en hvordan man kaster ild, ligesom jeg fik lov at opdyrke et græskar, der groede op direkte fra bogen. Når du har lært en trylleformular åbner bogen for minispil, hvor du kan teste din ny evne. Det hele går rimelig langsomt og bliver sjældent ret svært, men for børn er jeg sikker på at det vil være ganske underholdende.


Det lyder måske lidt fjollet alt sammen, men jeg kunne ikke lade være at blive lidt begejstret alligevel. Om Wonderbook har en fremtid må tiden vise, men Sony skal helt sikkert have ros for at prøve noget nyt. Vi vender naturligvis tilbage med en anmeldelse af Wonderbook: Book Of Spells.

Annonce