Forside Produkter HiFi & Surround

IFA 2012: Flade højttalere uden flad lyd


 


På vores vej rundt i hallerne på IFA-udstillingen i Berlin, faldt vi over en for os ukendt producent af soundbars.


På IFA-udstillingen i Berlin udstillede firmaet Exelway deres store lineup af ultra tynde sound bars, en produktkategori som de kalder Bar Speaker.


Der er tale om en imponerende palette af tynde flade højttalere til TV, AV mm.


Nu tænker du sikkert: Tynde højttalere = tynd lyd, men det var det netop ikke. De lød forbavsende godt, og de kunne spille både højt og klart . Og så havde lyden en volumen, hvor jeg spejdede efter en subwoofer/bashøjttaler ved siden af, men den var der ikke. Der var kun disse smalle “bars”.


Der var da heller ikke tale om højttalere i traditionel forstand. Vi fik et kig på lydenhederne, og de lignede slet ikke højttalere som vi kender dem. Inde i hver driver-enhed var en række firkantede fordybninger, hvor der sad noget blank metal. Vi måtte ikke fotografere dem, teknologien bag var hemmelig.


Der er tale om et ungt koreansk firma, og mon ikke deres fasinerende produkter snart bredes ud verden over. Vi ser ihvertfald frem til at de dukker op til salg i de europæiske butikker, så der bliver mulighed for at se – og høre – mere til dem.


Se mere på: exelway.com


 Annonce:
Forrige artikelSpotify har droppet Facebook-krav
Næste artikelJVC præsenterer fire nye projektorer
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.