Forside IFA IFA 2012

IFA: Kan tv´et erstatte spillekonsollen?


Internet, Video on demand, Facebook, Skype mv. Alle er ting der efterhånden er at finde i mange smart-tv. Nu kigges der mod spil. Enkelte stande på IFA praler sågar med at nu behøver du ikke længere en spillekonsol.


De ses hos både Sony, LG, Samsung og Panasonic – spillene. Men hvor Sony viser spillene via PS3 og PlayStation Vita, så kører de andre producenter med fjernsynsdrevne spil. Samsung disker sågar op med Angry Birds, styret kun med dine håndbevægelser.


I løbet af året er skrevet mange artikler rundt omkring i pressen, hvor især konsoller som Xbox 360 og PlayStation 3 skydes ned som værende mosefund uden trit med nutiden. Selvom det må anses som temmelig usandsynligt at Sony og Microsoft lægger sig frivilligt i graven,  så er der ingen tvivl om at mobil-og tabletspil, for ikke at tale om spil via Facebook har taget en del af spilkagen. Det er denne kage, dit tv også vil have snuden i.


Sidder du nu og gnider dig i poterne ved tanken om et spil Uncharted, Forza Motorsport, Gears of War eller Gran Turismo direkte på dit tv, må vi nok skuffe dig. Spillene vi har set på dette års IFA messe er nemlig alle som en småspil og ikke dyrt producerede blockbustere. Vi taler spil som du kan finde på mobilen, som lige kan slå fem minutter ihjel her og der.


På Samsungs stand fik vi lov at prøve Angry Birds, hvor du styrede det hele med hænderne, altså uden controller. Vi fik også lov at hoppe fra isflage til isflage i hvad der lignede Oswald (ham fra Eleva2eren på tv2) klædt ud som pingvin. Dette var så i øvrigt i 3D, hvilket virkede ret godt. Fælles for småspillene er dog at de på ingen måde bringer noget nyt, udover at være krøbet ind i dit tv. Desværre fungerede spillene ikke ret godt, især pga styring med fjenbetjening eller den angstfremkaldende ringe håndstyring af Angry Birds. Så trods ihærdige forsøge, vover vi hermed pelsen og benåder konsollerne lidt endnu.


 

Annonce