Forside Nyheder

iPhone 5 er bagud på hardware


Den nye iPhone med Tim Cook i front. Foto: The Verge.


 


iPhone 5 halter bagud i forhold til konkurrenterne, når det gælder hardwaren ombord.


Apple er netop blevet færdig med at afsløre alle detaljerne om den nye iPhone, og der er mange ting, som konkurrenter som Nokia, HTC og Samsung har, som Apple ikke har.


For det første er der skærmstørrelsen. Nu er det ikke nødvendigvis sådan, at en større skærm pr. definition er godt, det er som bekendt en smagssag, men ikke desto mindre holder iPhone 5 sig på den konservative side af sagen med en 4″-skærm, hvilket er den størrelse, konkurrenterne lige i øjeblikket giver deres mindste telefoner.


 


Ingen HD-skærm


Skærmen kører med en opløsning på 1136×640, så Apple forsøger ikke at konkurrere med deres konkurrenter, der for længst har lanceret HD-skærme, der kan vise video i 720p.


Kameraet på iPhone 5 er heller ikke blevet løftet rent megapixel-mæssigt. Det ligger på 8 Megapixel ligesom mange af konkurrenternes, men har dog fået, hvad Apple mener, er bedre linser. I forhold til f.eks. Nokia, der for flere år siden lancerede telefoner med 12 Megapixel, og nu arbejder med deres PureView-teknologi, er dette lidt forsigtigt af Apple.


Apple har dog opgraderet front-kameraet på iPhone 5 til en opløsning på 720p.


 


Ingen NFC


Selvom iPhone langt om længe har fået LTE ombord, er Apple mindst et år bagud på denne front i forhold til konkurrenterne. NFC, der efterhånden er standard i flere af konkurrenternes smartphones, glimrer også ved sit fravær.


Et nyt connector-stik, ‘Lightening’ er også blevet lanceret, og selvom dette er en mindre og smartere løsning end det nuværende stik (til hvilket, der kommer en adapter), og selvom det kan indsættes i telefonen hvilken som helst vej, man vil, understøtter det ikke MicroUSB, som mange havde håbet på, og som alle konkurrenterne kører med.


 


Skal nok sælge alligevel


Men Apple har altid været lidt konservative med deres hardware, uden at det har betydet noget for salget. Det er en udbredt holdning, at det netop er Apples konservative tilgang, der sikrer brugervenligheden i deres produkter.  Allerede med den første iPhone manglede 3G og et ordentligt kamera, og den blev en succes alligevel. Så mon ikke iPhone 5 nok også skal sælge fint?

Annonce