Forside Nyheder

Nook kommer til Europa


Nook er boghandlerkæden Barnes and Nobles svar på Amazons Kindle-serie. Der var mange amerikanere, der valgte at kaste sig over den mindre, fladere og lettere tablet da den kom frem i stedet for en iPad. Slet og ret på grund af størrelsen.


Det var blandt andet Nook Color ? tabletudgaven af Nook, der er en e-læser ? der skubbede Amazon til at gå samme vej og lancere Kindle Fire. Siden er Nook-familien blevet udvidet med Nook Tablet, og nu også to nye tablets, HD og HD+. Og disse er netop annonceret til at blive solgt i England.


HD er en hvid syvtommers-tablet med 1.3 GHz dual-core-processor og en skærm på 1440×900 pixels opløsning. HD+ kan klare fuld HD-opløsning og har 1.5 GHz på processoren. Begge kører ICS med Barnes and Nobles egen software oven på. De to tablets fås i hhv. 8- og 16 GB-versioner samt 16- og 32GB-versioner (kan udvides med microSD). Pixeldensiteterne er ikke så konkurrencedygtige: De ligger på hhv. 243 og 256 PPI.


Priserne er til gengæld ret konkurrencedygtige. De to tablets starter ved 199 og 269 dollar, når de kommer ud, hvilket svarer til omkring 1500 og 2100 kroner, når told og moms kommer oven i. Ligesom med Amazons Kindle Fire HD og Googles Nexus 7 kan man altså få sig en tablet, der kan en masse for ganske få penge.


Man kan holde øje med Nook.co.uk, hvis man gerne vil prøve at importere en Nook til Danmark fra Storbritannien.

Annonce