Forside Nyheder

Spilanmeldelse: PES 2013


 


Tiden for fodboldspil er over os. Kan PES 2013 tage kampen op med FIFA 13.


PES eller FIFA? Hvorvidt man er til det ene eller andet, handler ofte om smag, da begge spil handler om fodbold, men hver har sin måde at fortolke det på. Personligt har jeg altid været mest til FIFA, dels fordi det altid har været det spil vennerne spillede, men også fordi det omkring spillet på banen, altså ligaer, spillernavne, grafik mv altid har tiltalt mig mest hos FIFA. Det omkring spillet på banen, er for mig næsten ligeså vigtig en del af spillet som selv gameplayet.

Bedste Pes i mange år


Som “FIFA-mand” er det svært at skifte til PES, men i år er det gjort lettere, da spillet har fået en fornuftig toturial. Spillets facetter gennemgåes og selvom det ind i mellem er knap så godt forklaret, så hjælper det til at få nogle af spillets mange muligheder på plads.


Rent gameplaymæssigt har PES 2013 masser at byde på. Spillet på banen flyder godt og man kan virkelig lave nogle lækre afleveringer og skud. Spillerne virker rimeligt intelligente og som altid i PES, kan det være rigtig svært at score mål. PES 2013 er således ikke et spil man bare lige springer ind i, det tager tid at blive god, lang tid!


Det skyldes formentlig til dels at FIFA nærmest er en indgroet det af mine fingres bevægelser, hvorfor jeg nok bare aldrig bliver rigtig god til PES. Det er dog ikke spillets skyld og glæden ved at gennemspille sig til en scoring er som altid stor. Jeg synes gameplayet i PES 2013 er det bedste jeg har prøvet i PES serien, jeg skylder dog at sige, at jeg ikke prøvet dem alle. Der er godt tempo over spillet og følingen med bolden, muligheden for langskud og lækre stikninger sidder lige i skabet.


  


Jeg bemærker også at spillet føles mere frit end FIFA og at det meste er overladt til mig selv på banen, forstået på den måde at har jeg evnerne, ja så kan jeg udføre det på banen. Dette kan man ikke altid i FIFAs mere stringente opbygning synes jeg.


 


Champions League og Europa League


FIFA fans vil også savle misundeligt over PES licencer til Champions League og Europa League (samt Copa Libertadores). Det er pokkers lækkert når champions league hymnen brager ud af højtalerene, noget der for mig er med til at gøre kampene mere interessante.


  


Til gengæld fanger Master League, karrieredelen i PES 2013, mig slet ikke. Jeg savner det autentiske med rigtige spillere, ligaer, snak med pressen, udvikling af talenter og linket til den virkelige verdens fodbold. Jeg har et par gode venner der elsker Master League og er man fan af PES, bliver man formentlig ikke skuffet. Dog bemærkede jeg at menuer osv er fuldstændig identiske med sidste års PES, så forvent ikke den store forandring her.


 


Grafik/lyd


Spillerne ligner deres virkelige modstykker omend jeg synes mange af dem ligner levende døde, med lettere psykopatiske træk. Græs, mål og stadions ser flotte ud, men jeg synes spillerne bevæger sig lidt for robotagtigt. Det har jeg dog altid følt de har gjort i PES. Lydsiden er jeg ikke alt for imponeret af. Tilskuerlyden er lidt ensformig og der synges ikke velkendte klubsange mv. Kommentatorsporet savner også noget mere dybde og variation.


  


En lækker kage serveret på toiletgulvet


Som jeg startede anmeldelsen med at sige, så er jeg FIFA mand, hvorfor jeg nok ikke er den rette til at bedømme PES 2013. Jeg anser dog ikke mig selv som fanboy, hvorfor jeg sagtens kan se at begge serier har deres styrker og svagheder. En kombination af begge spille kunne meget vel være den optimale løsning. PES 2013´s styrke er uden tvivl spillet på banen, som er flydende, omfangsrigt og underholdende, hvis man lægger tid nok, til at lære de mange funktioner. Derudover er licenserne til Champions League og Europa League virkelig lækkert.


PES problem er som jeg ser det, alt det omkringliggende. Stemningen, opbygningen til kampene, de lidt stive spilleranimationer og det kedelige kommentatorspor, får mig ikke “bragt ind i spillet”. Jeg savner indlevelsen, autencitet og ja de rigtige hold og ligaer. Masterleague er nok heller ikke noget jeg nogensinde bliver fan af (undskyld PES-fans).


For mig er PES 2013 som at få en fantastisk lækker kage (gameplayet), men så blive bedt om at spise den på gulvet i et af Københavns Hovedbanegårds toiletter. Kan PES oppe sig med alt det omkring spillet på banen, vil jeg seriøst overveje at bruge mere tid på det. Indtil det sker, foretrækker jeg dog stadig FIFA.


 


Karakter: 8/10


 


Udgiver: Konami


Ude nu


Testet på Xbox 360

Annonce