Forside Nyheder

Lyn-Hands-on: Windows Phone 8 fra Samsung, HTC og Nokia


 


Under Microsofts presse-event på Tivoli Congress Hotel i København fik Recordere mandag aften lejlighed til at prøve Windows Phone 8-smartphones fra alle tre af producenter, der laver telefoner med Microsofts styresystem (i hvert fald til det danske marked.)


Det var tre meget distinkte telefoner med hver sit kendetegn, og der er nu for alvor noget at vælge imellem på Microsofts smartphone-platform.


  


Let mod tung

HTCs Windows Phone 8X-telefon er en let sag på 130 gram, der udover en let plastikagtig følelse var lækker i designet og hvis skærm responderede flot og hurtigt på de ting, vi udsatte den for. Det er uden tvivl en telefon for dem, der gerne vil have Windows Phone, men måske ikke gider betale så meget for hardwaren. Til gengæld har den Beats-lyd ombord, men det havde vi ikke mulighed for at lytte til.


Så er der anderledes gods i Nokia Lumia 920, som vi for anden gang fik lov at få fingre i. Den er tungere, men virker også meget robust, og som alle de tidlige anmeldelser har indikeret, så er der knald på skærmen, hvis kontrast skilte sig væsentligt ud fra konkurrenterne. Også her gik det hurtigt med at komme rundt i menuer og ikoner, og websites loadede hurtigt og frejdigt.


  


ATIV ligner Galaxy S III


Endelig er der Samsungs ATIV, der var lidt af en overraskelse. Det er svært at vurdere ud fra billeder, men ATIV ligner faktisk til forveksling Galaxy S III. Hjørnerne er ikke helt så runde, og knapperne i bunden er naturligt nok anderledes, men ellers er skærmstørrelse, form og vægt stort set den samme som Galaxy S III, ud fra hvad vi kunne vurdere med et hurtigt kig.


Forskellen var dog bagsiden der var lavet i en plastik-imitation af børstet aluminium, men selvom det var ?fake? gav det alligevel et skær af eksklusivitet, som hverken HTC?en eller Nokia?en har. Når man tænder for den er man dog fuldkommen klar over at dette er en Windows Phone med de skarpe kontraster og Live Tiles, der nærmest hopper ud i hovedet på én.


Alle tre telefoner, samt deres små brødre, f.eks. Lumia 820, udkommer i løbet af november måned i Danmark.


 


Se også: Billedserie: Windows 8 telefoner

Annonce