Forside Baggrund

Microsoft Surface Top Secret


 


Microsoft arbejdede i underjordiske bunkere, for at holde deres tablet-computere tophemmelige helt frem til første fremvisning i juni.


Denne artikel er et “genoptryk” fra juni måned, hvor verden første gang så Microsoft Surface. Vi genudsender den nu hvor Surface igen er aktuel, med lancering på de første markeder.


Hvordan holder et stort firma som Microsoft på en stor hemmelighed? – Ingen udenforstående måtte vide at de arbejdede på deres egne tablets, endsige kende detaljer om produkterne. Det gav dem visse udfordringer, skriver Techradar.


Der dukkede godt nok løse rygter op med mellemrum, om en kommende Microsoft Windows RT tablet, men ingen af rygterne blev fulgt op af tilstrækkeligt med detaljer, til at gøre dem troværdige.


Microsoft har deres egen produktionsenhed for design kaldet “Garagen” (The Garage). Det er udstyret med 3D-printere, modelleringsmaskiner og computer-styrede laser-skærere.


Men Surface, som de nye tablet-computere hedder, blev slet ikke skabt dér. Årsagen er at “Garagen” er offentlig kendt.


  


Istedet blev det første del af udviklingen flyttet ned i underjordiske bunkere uden vinduer. Her blev der eksperimenteret med designs lavet vha. 3D-printere, for at finde den rette størrelse og design, samt de enkelte komponenters optimale placering i forhold til antenner til WiFi.


Sidstnævnte handlede ikke kun om at opnå den bedste rækkevidde, men jo mere optimalt antennedesignet er, jo mindre strøm forbruger tablet-enheden.


Da projektet senere voksede ud af de rammer der var i bunkeren, flyttede det til en større bygning over jorden. Men her sørgede Microsoft for at opretholde et sikkerhedsniveau af den type man ville forvente at finde omkring en bankboks. Eller som ved deres serverrum til Cloud-computere, hvor der er bevæbnede vagter og biologisk sikkerhedskontrol.


For at komme ind i bygningen skulle man ydermere igennem en sluser med flere døre, hvor den yderste dør skulle være lukket, før den næste kunne åbne. Dette for at hindre at uvedkommende sneg sig med igennem.


  


Udover at teste flere prototyper, så var det også vigtigt for Microsoft at få de rigtige lyde ind i Surface. De nye Microsoft-tablets kommer med indbygget stander, som er en klap bagpå.


Selv den lyd det giver, når den klap lukkes i, gennemgik en design-fase. Det skulle lyde som en dør der lukker på en sportsbil, og det tog sin tid inden den lyd sad lige i skabet. Microsoft ville have en lyd, hvor man aldrig kunne komme i tvivl om at klappen var blevet lukket, inden transport af Surface.


Men de mange detaljer slap ikke ud af udviklingsafdelingen. Microsoft sørgede for at holde specifikationerne hemmelige, selv opløsningen på displayet. De gik dog ikke så langt som Apple og opfandt andre modelbetegnelser, de to nye tablets blev internt blot kaldt Surface RT og Surface Pro, for hhv. Windows RT og Windows 8 Pro udgaverne.


Nu er Microsoft Surface RT så kommet på gaden.


Læs vores hands on artikel her


Der arbejdes også på en anmeldelse af den.

Annonce