Forside Nyheder

Næsten alle har en mobiltelefon


Hvis du ikke kender nogen, der IKKE har en mobiltelefon, så er det ikke dig, der er mærkelig. Nye tal viser, at der snart er et mobilabonnement for hver person i verden.


FNs telekommunikations-agentur, ITU, har netop lanceret nye tal, der viser, at vi kommer tættere og tættere på en siutation, hvor alle i hele verden har en mobiltelefon. De nye tal viser, at der er seks milliarder mobilabonnementer i verden, og i en verden med syv milliarder mennesker ombord, er hullet altså ved at blive lukket.


Og det sker hurtigt. Sidste år pegede ITUs tal på at antallet af mobilabonnementer var fem milliarder, så der er kommet en milliard abonnementer til i løbet af det seneste års tid. Med andre ord kan der være fuld belægning af mobilabonnementer i verden på denne tid næste år.


Man skal naturligvis lige huske, at tallet (endnu) ikke betyder, at alle i hele verden kommer til at have en mobiltelefon. Alene antallet af mennesker, der både har en firmatelefon og en privattelefon har indflydelse på tallet, og der er stadig mange, beboede steder i Afrika, Indien og Kina, hvor mobiltelefoni stadig er en fysisk såvel som økonomisk umulighed.

Annonce