Forside Indhold og distribution Film

Star Wars-sagaen skulle oprindeligt have været 12 film


 


En af døgnets mest omtalte nyheder er, at Lucasfilm er blevet købt af Disney og at Mickey Mouse nu overtager styringen af Luke Skywalker.


Historien trender højere end orkanen Sandy på CNNs liste over populære emner på deres USA-website, og her på Recordere har nyheden givet anledning til hed debat om sagaen og dens frem- og fortid.


Det, der især debatteres, er hvorvidt sagaen oprindeligt skulle have været 3,6 eller 9 film. Samtidig har den officielle Star Wars-hjemmeside, Starwars.com lagt en historie ud på deres blog, der beskriver et meget interessant faktum: På et tidspunkt var antallet af planlagte film i serien helt oppe på 12.


De peger tilbage på en artikel fra Time i 1978, hvor Lucas under planlægningen af Episode V (?The Empire Strikes Back?) fortæller, at han har lavet en basal skitse over sagaen, der indeholder 12 film. Der er endda billeder af hans noter.


Mark Hamill, der spillede Luke Skywalker, sagde tilmed i et interview i 2004, at han i 1976 havde talt med George Lucas om at lave 12 film. I 1979 sagde Lucas dog i et interview, at der oprindeligt var seks historier, som han efter succesen med den første film havde udvidet med endnu tre historier, altså 9 film.


Hvis du ikke kan følge med, kan du prøve at få et overblik HER.

Annonce