Forside Nyheder

Android fylder 5 år


Der kippes med flaget og synges sange i Nordcalifornien her til aften dansk tid. Det er nemlig Androids 5-års fødselsdag.


5. november 2007 løftedes sløret for ny forening i tech-verdenen. Det var en sammenslutning af firmaer som Google, HTC, Samsung, samt en række teleudbydere. De kaldte sammenslutningen for Open Handset Alliance, og idéen var at lave et åbent operativsystem til mobiltelefoner.


Sådan ét havde foreningen skam også et bud på, og det blev præsenteret samme dag. Det var Android-systemet, der i dag er det mest udbredte operativsystem til mobiltelefoner i verden.


Android startede egentlig som et firma i Palo Alto i 2003, der dog allerede blev købt af Google i 2005. Det var således Google, der fik Android igennem som det officielle styresystem for Open Handset Alliance. Sammenslutningen eksisterer stadig og har 84 medlemmer.

Annonce