Forside Indhold og distribution Musik

DR åbner for podcasts med musik


Signe Vadgaard og Nicholas Kawamura fra ‘Smag på P3’ kan fremover også høres som podcast.


 


Nu kan man også podcaste DRs radioprogrammer med musik, og så kan det bruges direkte på mobilen.


Fremover bliver det muligt at tage mange af DRs radioprogrammer med musik med sig, så det for eksempel kan lade sig gøre at høre ugens udgave af ?Det Elektriske Barometer?, ?Smag på P3?, ?Eldorado? eller ?Sort Søndag?, lige når det passer én.


Efter at det i mange år alene har været muligt at podcaste taleprogrammerne fra DR Radio, har DR og musikrettighedsorganisationerne nu indgået en aftale om podcast af radioprogrammerne med musik i.


Konkret betyder det, at omkring 100 programserier fra P2 Klassisk, P3, P4, P5, P6 Beat, P7 Mix, P8 Jazz og Mama Radio fra denne uge er tilgængelige via dr.dk/podcast og via iTunes. I forvejen ligger der næsten 200 P1-serier, lydbøger og sportspodcast her samt omkring 130 af DRs tv-programmer.


  


Direkte på mobilen


?Som noget helt nyt, kan det nye tilbud også bruges direkte på mobilen eller en tablet, uden at skulle rundt om computeren først. Det, synes jeg, er en rigtig god nyhed, og jeg tror, at det kan være medvirkende til, at endnu flere begynder at bruge podcast,? siger redaktøren for digital radio, Erik Henz Kjeldsen fra DR Medier.


I gennemsnit henter danskerne omkring en million radioprogrammer om måneden som podcast.


Programmerne kan hentes på www.dr.dk/podcast

Annonce