Forside Nyheder

E-læserskærm med farvevideo på vej fra Japan Display


Nu kan du snart få en fornuftig videoafspilning i farver på din e-læser. I hvert fald hvis det står til Japan Display.


For et par år tilbage fik Recorderes udsendte til CES-messen øje på noget ganske interessant nede bagerst i den sektion, hvor alle de små firmaer fra Kina gemte sig. Her var der mange småproducenter og underleverandører af skærmteknologi, der kunne fremvise refleksive LCD-paneler i farver. Det er den type paneler, der sidder i e-læsere som Amazons Kindle eller tilsvarende produkter fra Sony, Kobo eller Barnes and Noble.


Problemet med disse farvedisplays var, at de var rimelig statiske og tog en evighed om at danne et billede. Men det har Japan Display netop lavet om på. Firmaet, der er en sammenslutning af Sonys, Hitachis og Toshibas divisioner for små og mellemstore skærme, har fremvist refleksive LCD-skærme, der ikke bare kører med farver, men også kan fremvise video.


Det er websitet Diginfo.tv, der har fået lov at filme de nye displays, der foreløbig kun findes som prototyper. Men det viser, hvordan udviklingen skrider frem inden for den populære e-læser-kategori.

Annonce