Forside Nyheder

Sony smartphones indtog 3. pladsen


Sony Xperia V kommer i denne uge. Læs vores første kig her.


 


I sidste kvartal rykkede Sony op på 3. pladsen som global smartphone leverandør, lige efter Samsung og Apple.


I tredje kvartal 2012 fordelte top-6 indenfor smartphone-leverandører sig således, viser de seneste tal fra analysefirmaet IDC:  1. Samsung
  2. Apple
  3. Sony
  4. HTC
  5. Blackberry (RIM)
  6. Nokia

De to i toppen er uændret status, det mere interessante er 3. pladsen. For Sony er rykket forbi konkurrenter som Nokia, HTC og Blackberry (RIM).


Og Sony var ikke engang klar med deres nye topmodel smartphone endnu. Xperia V (billedet ovenfor) kommer først ud på de første markeder (Norden) i denne uge.


Bag tallene gemmer sig dog også det faktum at Sonys samlede markedsandel faktisk er faldet en smule, sammenlignet med samme kvartal sidste år. Faldet er blot ikke nær så stort som hos de nævnte konkurrenter, der hver især har oplevet en ren rutchetur. Det skriver Digits.


Sony havde 4,8% af markedet i 3. kvartal 2012, mod 5% i samme kvartal året før. Nokia faldt fra 13,6% til 3,4%, HTC droppede fra 10,3% til nu 4,7% og Blackberry (RIM) er nede på 4,2% mod 9,6% året før.


I toppen ligger Samsung med 31,3% (mod 22,7% året før) mens Apple tabte momentum og faldt fra 14,6% til nu 13,8%.


På CES-udstillingen i Las Vegas til januar er Sony Mobile klar med flere nyheder, men de har endnu ikke løftet sløret for hvad det er.

Annonce