Forside Indhold og distribution Musik

Wimp kan aflure musikken fra det offentlige rum


Her demonstreres den nye funktion i Wimp.


 


Nu kan musiktjenesten WiMP identificere musikken, der kommer ud af højtalerne, og bruge det i playlister.


Nu kan musiktjenesten WiMP, som den første streamingtjeneste i verden, ikke bare spille, men også lytte til og identificere musik!


Opdateringen, der i første omgang kommer til iPhone og iPad, gør følgende: Når du hører en sang i radioen eller andre steder og spekulerer på, hvem der mon spiller, kan du trykke på knappen ‘identificer sang’ i WiMP og få svaret med det samme. Du kan samtidig gemme numrene i dine playlister, og på den måde samle sange du f.eks. hørte og kunne lide på din ferie i udlandet eller en aften i byen.


“Det er WiMPs vigtigste opgave at inspirere til et rigere og sjovere musikliv. Folk hører musik spille overalt i deres hverdag. Denne funktion gør det muligt at finde ny inspiration, hvor end musikken spiller. Det foregår helt simpelt ved, at du hører en god sang, slår lydsøgning til, hvorefter sangen identificeres og kan afspilles direkte i WiMP. Det har altså aldrig været nemmere, at lave soundtracket til ens liv”, siger Thor Martin Jensen fra WiMPs musikredaktion.


Lydsøgningsfunktionen er udviklet i samarbejde med Gracenote, der genkender og identificerer artistens navn, album og sangens titel. Gracenote sender informationerne videre til WiMP, som derefter foretager en søgning i eget katalog, og viser det mest populære hit. Jo flere der bruger søgningsfunktionen, jo bedre bliver den.


Der er ingen informationer om hvornår det kommer til andre enheder som Android og Windows Phone.


På videoen ovenfor demonstreres den nye funktion.

Annonce