Forside Nyheder

Apple vil tage patent på trådløs opladning


En patentansøgning, der netop er blevet offentliggjort af de amerikanske patentmyndigheder for få dage siden, kan risikere at være dårlig nyt for Nokia, HTC, LG og andre, der benytter sig af trådløs opladning. Apple vil nemlig prøve at tage patent på fænomenet.


Selvom Qi-standarden for induktions-opladning allerede er etableret og udbredt i flere telefoner på markedet, kan Apples patent få betydning for en anden type trådløs opladning, nemlig opladning, der kan foregå med op til en meters afstand til laderen.


Men Apple indgav allerede patentansøgningen i 2010, og fordi ansøgningen er relativt vagt formuleret, kan Qi-standarden måske også være omfattet af den. Brancheorganisationen The Alliance for Wireless Power har deres egne idéer om, hvordan man møder udfordringen om trådløs opladning, og det pudsige er, at Apple faktisk er medlem af denne organisation.


Tiden vil vise, om Apples patent kan betragtes som noget unikt, eller om den er så tæt på The Alliance for Wireless Powers specifikationer, at de ikke kan få patentet.


Du kan se patentansøgningen HER.

Annonce