Forside Baggrund

Canal Digital klargør årets nyhed

 


 


Indledning


Canal Digital gør sig klar til at forkæle kunderne, med en nyhed der vil gøre naboen grøn af misundelse.


Recordere.dk har besøgt Canal Digital, og fået et indblik i deres næste store nyhed.


Der er tale om en større opdatering til deres TV-bokse, som vil kunne gøre både naboen – og konkurrenter uden de samme muligheder – grønne af misundelse.


 


 Canal Digital HD Entertain Center (nederst tv) og HD Entertain Mini (th).


 


 


HD Entertain


Canal Digital har to forskellige TV-bokse, der kan benyttes sammen med et abonnement på TV og underholdning hos dem.


HD Entertain Mini er som navnet antyder den lille model. Det vil være den boks der følger med, når der tegnes et abonnement. Den indeholder ingen harddisk, men det er muligt at tilslutte en USB-harddisk og optage på den. Entertain Mini har en tuner til satellit og en til DVB-T. Sidstnævnte kan benyttes til at få adgang til eksempelvis TV2-regionernes 24-timers HD-kanaler, der ikke er på Canal Digitals satellit-platform.


HD Entertain Center er en fuldblods TV-boks, med to tunere til satellit og en 500GB harddisk at optage på. Så her kan der frit ses en TV-kanal, mens der optages en anden. Det er også muligt at optage to TV-kanaler, mens der kigges på en tidligere optagelse eller en film fra kataloget.


Abonneres på CMore (tidligere Canal+) er der også adgang til HBO-indhold.


Bortset fra at Entertain Mini har været udsolgt i en periode, så er begge TV-bokse med de nævnte muligheder noget som er tilgængeligt allerede i dag. Det nye består i de muligheder, som samme bokse+indhold vil kunne give, når næste udgave af Canal Digital HD Entertain er klar.


 


 Test-opstilling med to TV-bokse, en til hvert sit TV, demonstrerede multirum-mulighederne.


 


 


Sæt de to TV-bokse sammen


Det Canal Digital arbejder på lige nu, er at forbinde de to HD Entertain TV-bokse sammen, så to rum i hjemmet kan dele underholdning. Vel og mærke på en simpel og intuitiv måde, hvor man slet ikke skal tænke i signaler, tunere, harddiske og hvilken TV-boks der nu kan hvad. Det er bare at bruge det.


Forestil dig en HD Entertain Center, den store boks med optagemulighed, placeret ved det primære TV i stuen. Det er her familien oftest ser TV, optager TV-programmer og måske lejer en film i ny og næ. Inde i soveværelset står en anden TV-boks, den lille Entertain Mini.


Begge TV-bokse får signaler fra parabol-antennen udenfor, og begge er tilsluttes husets netværk. Det er dog kun nødvendigt at tilslutte den ene TV-boks til parabolen, men der vil være flere muligheder hvis begge modtager TV-signalerne.


Begge TV-bokse kan også være tilsluttet supplerende digital TV via DVB-T. HD Entertain Mini har indbygget DVB-T tuner, mens HD Entertain Center kan opdates til DVB-T via en USB-stick Canal Digital udleverer hvis behovet er der. Dette kan benyttes til at modtage TV2-regionernes egne kanaler, da de ikke er den del af Canal Digitals tilbud via satellit.


I fremtiden, og det er om få måneder, vil der kunne deles indhold på kryds og tværs TV-boksene imellem.


Det er her at jeg tror, at både naboen og konkurrenter uden samme mulighed, godt kan ende med at blive lidt grønne af misundelse, når de ser hvad Canal Digital har fået bygget til kunderne.


 


 Afspilning kan fortsættes på det andet TV.


 


 


Intelligent multirum


Når Canal Digital slipper opdateringen til HD Entertain løs, så kan boksene begynde at dele indhold via husets netværk. Og det er stort set det hele der kan deles, optagelser som tuner-indgange, inklusiv at flytte det man ser med, fra en TV-boks til en anden.


Eksempel 1:
I sidder i stuen og ser en film optaget forleden dag. Men det er blevet sent, så i vil gerne se filmen færdig i soveværelset hvor TV-boks nr. 2 står. Tryk OK, fortsæt på et andet TV, og så bliver den optagelsen tilgængelig på TV-boks nr. 2.


Eksempel 2:
Familien sidder i stuen og ser TV. Der kører en optagelse af ét TV-program, mens der ses et andet.


Pludselig ser I en trailer for et helt tredje program, der kommer på en helt tredje kanal om lidt, og tænker at den udsendelse kunne være interessant at gemme til senere. Men hvad nu, HD Entertain Center har kun to tunere, og nu skal der optages to kanaler og ses en tredje?


Her kan TV-boksen i stuen gå ind og låne en tuner, fra den anden TV-boks der står ledig inde i soveværelset.


Eksempel 3:
Senere ligger I inde i soveværelset, og gerne vil se den udsendelse der blev gemt til senere, og den ligger på harddisken på TV-boksen i stuen.


Men det er ingen hindring, TV-boksen i soveværelset kan også se og afspille de udsendelser som den anden TV-boks har lavet.


Eksempel 4:
TV-boksen i stuen har ingen DVB-T antenne tilsluttet, som den i soveværelset har. Men der dukker et program op på den regionale kanal, som ser spændende ud.


Som i første eksempel kan TV-boksen i stuen låne signalerne fra en anden tuner. Her er det istedet fra DVB-T antennen, at signalerne sendes videre ind i stuen, så den regionale TV2-kanal ses der istedet.


Eksempel 5: 
Det er blevet sengetid, og der zappes lidt i soveværelset. Der falder man over en spændende udsendelse, men der er ikke tid til at se den inden øjnene bør lukkes. TV-boksen i soveværetset har dog ingen harddisk tilsluttet.


Tryk REC-knappen som normalt. Selve optagelsen laves inde i stuen, og ligger på det fælles lager tilgængelig for begge TV-bokse.


 


 Der er også mulighed for advarsler, pinkode mv. for at sikre utilsigtet overtagelse.


 


 


 


Begrænsninger


Ingen WiFi, men Canal Digital anbefaler aligevel et kablet netværk, da trafikken imellem boksene kan blive ret høj, når der sendes datastrømme fra satellit og optagelser frem og tilbage. Dataforbruget kan godt nå 50 Mbit/s. Men selve installationen af kabler i hjemmet, til flere rum, kan Canal Digital hjælpe med.


En anden begrænsning er, at der kun kan være to TV-bokse i det intelligente multirum. Årsagen er at HD Entertain Center ikke kan klare flere samtidige HDTV-signaler end dem til to bokse. TV-boksen kan nå op på at skulle håndtere hele fire styk HDTV-kanaler samtidig, eksempelvis 3 optagelser hvor en er via netværk, mens den leverer en optagelse over nettet.


Ingen tablets eller smartphones, til at se TV og optagelser på, i denne første udgave. Men det er en del af udviklingsplanerne til en fremtidig opdatering.


 


Konklusion


Dette første kig vi fik på Canal Digitals nye muligheder var overbevisende. TV-signalerne blev streamet på kryds og tværs, i original kvalitet (HD/SD), uden udfald.


Betjeningen var meget enkel, og TV-boksene tog hånd om det tekniske. Så man behøver ikke være intereseret i teknikken bag, for at få fuld udbytte af dette intelligente multirum.


Det skal blive spændende at høre, hvordan Canal Digitals kunder tager imod de nye muligheder, når de frigiver den opdatering til TV-boksene.


Optareringen til multirum ventes at være klar sidst på året, så måske det ender som en ekstra julegave.

Annonce