Forside Indhold og distribution Film

De første smertefulde erfaringer hos YouBio


Start-menuen på YouBio-boksen, der snart ventes klar til salg. Foto: recordere.dk 

Det er ikke uden omkostninger at kaste sig ud i en gratis landsdækkende test, det måtte YouBio sande.


YouBio lancerede for en uge siden en gratis landsdækkende test, og alle danskere er frem til 1. februar næste år inviteret til at teste med.


Det er en ikke helt ufarlig strategi, risikoen er jo at rigtig mange så benytter sig af tilbudet om gratis film- og tv-serier. Det er noget andet end HBO, der starter op med sneglefart, og via krav om 6 måneders binding kan være rimeligt sikre på at kun få kigger med samtidigt.


Jo flere der kigger med, jo større kapacitet skal der være på platform, netforbindelser osv. Backbone skal kunne håndtere mange samtidige brugere, og allerede efter få dage rendte YouBio ind i de første flaskehalse.


“YouBio har nu været i luften i en uge som beta, og vi har gjort os de første smertefulde erfaringer.”, beretter YouBio på Facebook.


Interessen for at teste med var endnu større end de havde turde håbe på. Det har betydet, at allerede efter få dage i luften, har de måtte udvide.


“Allerede i løbet af de første dage måtte vi erkende, at teknikken havde svært ved at følge med efterspørgslen. Det blev slemt i fredags, hvor mange oplevede, at film hakkede, eller at det var svært at komme igennem til YouBio.”


Fredag aften og lørdag og søndag brugte teknikerne en del tid på at justere og opgradere med ekstra serverkapacitet for at holde trit med efterspørgslen. Søndag aften var situationen bedret, og mandag og tirsdag så det ud til, at vi havde fået has på de fleste flaskehalse.”


YouBio fortsætter i den kommende tid med at fintune og tilpasse kapaciteten.

Annonce