Forside Nyheder

DR navngiver ny børnekanal


 


DR navngiver nu den kanal, som i 2013 bliver et nyt public service-tilbud til de 7-12 årige.


Den planlagte børnekanal til de 7-12-årige, som nu har fået navnet DR Ultra, er de store børns helt egen kanal. Her skal der stilles skarpt på deres virkelighed.


‘Ultra’, som betyder ?noget ekstra?, dækker over et ønske om at gå nye veje med børne-tv-genren. Muligheden for i højere grad at kunne differentiere indholdet til børn er, ifølge DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn, en vigtig forudsætning for dette.


Ifølge kanalredaktør Kirstine Vinderskov er kanalen blevet døbt DR Ultra, fordi ?Ultra? er et godt og handlekraftigt ord, som peger hen mod det uventede og overraskende.


DR Ultra, som blandt andet kommer til at sende nyheder til børn, skal både have plads til det sjove, det legesyge, det videnskabelige og det alvorlige samlet i ét udfordrende og appellerende børneunivers. Ifølge kanalredaktøren er fællesnævneren public service med fokus på børnenes virkelighed.


Også efter kanalomlægningen vil DR fortsat tilbyde programmer, som samler både store og små børn såvel som hele familien. Her vil DR1 stadig spille en rolle med blandt andet ‘Disney Sjov’ og MGP.

Annonce