Forside Nyheder

Huawei rykker ind i Nokias baghave


Tilbage i juni gik der rygter om at Huawei havde forsøgt at overtage Nokia med et købstilbud, der landede sammen med et købstilbud fra Samsung.


Rygterne kom fra den finske finansbank Pohjola, der blev citeret i svenske og danske finansmedier.


Købet blev ikke til noget, men nu får rygterne nyt liv. Huawei har nemlig lige meddelt, at de rykker ind i Finland. Foreløbig åbner de en udviklingsafdeling med 100 mand, der skal udvikle ekstra software til deres Android-telefoner og deres kommende Windows Phone-modeller. Ifølge Reuters vil Huawei forsøge at overtage nogle af de mange fyrede Nokia-folk, der bor i Espoo-området.


Huawei har nemlig tænkt sig at åbne afdelingen kun ca. 20 kilometer fra Nokias hovedkvarter i Espoo. Det kan betyde, at Huawei er i gang med at gøde jorden for en overtagelse. Omvendt har Huawei samtidig meddelt, at de har tænkt sig at fordoble deres europæiske arbejdsstyrke til 14.000 mand, så ?invasionen? i Finland kan også blot være et led i denne plan.

Annonce