Forside Nyheder

Motorola (og Google) taber til Apple…igen.


Da Google i sin tid købte Motorola Mobility var det blandt andet for at få fingre i Motorolas mobilpatenter. Så snart handelen var afsluttet, gik Motorola med Google i ryggen således i gang med at sagsøge Apple for patentbrud.


Og i første omgang lykkedes det. Motorola fik medhold i at Apple havde forbrudt sig mod Motorolas mobilpatenter. Den dom blev dog omstødt i august, og nu er den omstødelse blevet stadfæstet af ITC, den internationale handelskommission i USA.


Sagen er endda endnu mere speget end som så. Når ITC-domstolen har fundet, at der ikke er tale om patentbrud, er det fordi, de mener, at Motorolas oprindelige patent er udgyldigt. Patentet er nemlig dækket af et tidligere patent, som Motorola allerede havde sikret sig. Men det gamle patent er ikke en del af den nuværende sag, og derfor er Apple blevet frifundet.


Motorola har med andre ord stadig et par håndtag, de kan hive i. De kan dels appellere den seneste afgørelse, eller vælge den dyre model: Sagsøge Apple igen på baggrund af det gamle patent.

Annonce