Forside Nyheder

Ny TV3-tjeneste integrerer iPad med TV


 


Ny TV-tjeneste fra MTG gør din iPad til en ekstra skærm. En tjeneste, der snart kommer til Danmark.


TV3 har tager hul på næste fase i TV-udviklingen, der hvor almindelig TV (flow TV) flyder sammen med forskellige former for on demand indhold.


Nyheden her, der lige er blevet lanceret i Sverige, kaldes også “den anden skærm”, “dobbeltskærm” eller på engelsk “dual screen”. Med den tager MTG (Modern Times Group) hul på fremtiden.


“Flow-tv flyder ganske langsomt gradvist over på on-demand i takt med teknologiudviklingen.” fortæller TV3’s Head of Development, Lars Mossing til branchenyhedsbrevet DIGImail.


  


like.tv


Tjenesten hedder like.tv og byder her fra starten på tre anvendelsesmuligheder til iPad som en ekstra skærm:  1. iPad kan bruges til at chatte med andre om det TV-program der ses
  2. TV-programmet kan flyttes med over på iPad, og tages med rundt i huset
  3. Giver ekstra information og interaktivt indhold undervejs i udsendelsen, eksempelvis velegnet til sport.

For broadcasterne er især kategori 3 interessant, fordi den kan bruges til at fastholde seerne. I takt med at mere flow-tv erstattes af on demand indhol d og surfing, der vil en sammensmeltning af de to kunne fastholde flere seere. Det er i hvert fald tanken.


TV 3 har eksempelvis under Formel 1-motorløbene testet metoden med kort over banen og mulighed for at følge en bestemt racerbil via den 2. skærm.


Den 2. skærm vil eksempelvis også kunne benyttes til følge resultater i andre fodboldkampe end den du ser, spille på kampe live eller hente informationer om en skuespiller, du sidder og ser i Matador.


 
 


Tilgængelighed


like.tv kommer til Danmark i første kvartal 2013.


I første omgang kun til iPad, men der arbejdes på andre platforme.

Annonce