Forside Nyheder

Test: Harman Kardon BT hovedtelefoner


 


Harman Kardon BT byder på ledningsfri lyd i topklasse. Kvaliteten fejler ingenting, mens designet ikke falder i undertegnedes smag.


Tilbage i juni, kunne vi fortælle om Harman Kardons nye ørebøffer til Apple-folket. Nu har vi haft mulighed for at afprøve det ene af produkterne, Harman Kardon BT.


Hovedtelefonerne er designet til iPhone og iPod, men kan sagtens bruges af konkurrenterne, blot der er bluetooth. Jeg testede med min HTC Desire S.


I pakken får du, foruden høretelefonerne, et kabel med USB tilslutning til opladning via computeren, samt et kabel, hvor du kan forbinde hovedtelefon direkte til mobil, anlæg eller lignende. Endelig får du en lille sort taske til opbevaring. Hvad angår de medfølgende stik, så undrer det mig, at der er ikke er et stik med til opladning via strømstik, der alt andet lige er noget lettere og hurtigere end at slutte til computeren (hvis man overhovedet har sådan en)


  


Designet


Hovedtelefonerne er som nævnt designet med henblik på Apples produkter, hvorfra inspirationen er hentet. De firkantede ørekopper vækker da også tanker hen mod de ældre udgaver af Iphone, blot en hel del tykkeree. Personligt synes jeg ikke det ser særligt fikst ud når du går rundt med to forvoksede “iPhones” på hvert øre. Jeg synes hovedtelefonerne gør sig udmærket på billeder, men in real life, er de altså ikke så smarte at se på. Bøjlen der sidder over hovedet når du ifører dig hovedbøfferne er udført i børstet stål, mens der umiddelbart herunder er en bøjle svøbt i et blødere materiale, så det ikke føles ubehageligt at have hovedtelefonerne på i længere tid. Fra denne bøjle stikker et lille stykke ledning som går ned i kopperne. Det er hverken kønt eller praktisk, da man kan hænge fast i ting og hovedtelefonerne derved går i stykker. Selve kopperne er udført i blødt materiale og er behagelige, men varme at have på i længere tid.


På forsiden af venstre ørekop er placeret en mikrofon. Det er elegant udført og mikrofonen er knap synlig. På bagsiden kan skrues op og ned, ligesom opkald kan besvares/afsluttes eller musiknumre skiftes. Knapperne er lavet i plastik. Under den ene ørekop er placeret tænd/sluk knap, ligesom et mini-jackstik for opladning samt tilslutning af kabel hvis dette ønskes.


Alt i alt er designet  funktionelt, men ikke særlig kønt, hvis du spørger mig. Selve kvaliteten af hovedtelefonerne er ok, men ikke noget vildt. De føles lidt tynde i bøjlerne og ikke som et produkt til små 2.000 kr.


  


Lyden


Her er til gengæld ikke sparet på noget. Jeg er vildt imponeret over hvor godt BT lyder, og det hvad enten du fører en samtale, hører musik, eller spiller spil (som test blev BT tilsluttet anlægget og brugt under gaming). De høje toner er sprøde og lækre, mens bassen er dyb uden det ødelægger helheden. BT blev testet med spillene Black Ops 2 og FIFA 13, og det var virkelig imponerende hvor meget mere der kom ud, end når der afspilles lyd via anlægget derhjemme.


Den trådløse forbindelse fungerer upåklageligt og først ved afstande på omkring 10 meter, blev der knas.Mikrofonen opfanger din samtale ganske tydeligt, så du rent faktisk kan vælge at bruge headsettet som gaming headset. Du skal i så fald indkøbe en længere ledning, da den medfølgende er under 1 meter lang.


 


Alt i alt


Harman Kardon borger for kvalitet og bedømt ud fra lydsiden, er der ikke en finger at sætte her. BT spiller fremragende og er absolut topklasse. Kvaliteten af selve hovedtelefonerne er som sådan også ok, men til prisen  havde jeg forventet lidt mere “lækkerhed”. Jeg kan ikke helt præcisere hvad det er, men det virker sådan lidt som en prototype på et par fede høretelefoner. Måske er det de frit hængende ledninger imellem bøjlen og ørekopper. 


Designet er som det er og synes du det er topsmart, behøver du ikke læse videre. Personligt bryder jeg mig ikke om looket og havde foretrukket runde ørekopper og mindre “iPhone inspiration”. Sidste anke jeg har i forhold til BT, er prisen. Knap 2.000 kroner er MANGE penge når vi taler hovedtelefoner synes jeg. Rent lydmæssigt er de pengene værd, men så skal design og byggekvalitet altså følge med. Og det synes jeg ikke  BT gør.


 


Harman Kardon BT hovedtelefoner.


Set til ca. 1.900 kr. 

Annonce