Forside Nyheder

Google-bilen kørte æsel ned. Næsten.


Hen over de sidste 48 timer har bekymrede dyrevenner overrendt nettet med protester mod Google.


Misæren handler om, at nogen har fundet et billede af et æsel, der ligger midt på en grusvej i Botswana. Problemet er, at billedet er taget fra Google Street View, og at æselet ser ret dødt ud, som det ligger der på vejen. Og det har fået dyrevenner over hele verden til at tro, at Googles kamerabil kørte det stakkels æsel ned, og at billedet er taget efter bilen har ramlet ind i dyret og er kørt videre.


Google har dog nu været ude og dementere den skrækkelige historie. Det viser sig, at æselet på vejen lå og tog sig en lur i solen, og blev noget forskrækket, da Google-bilen kom kørende. Hvorefter æselet rejste sig op, gik ud til siden og stirrede på bilen, som den kørte forbi. Formodentlig i forundring over, hvad i alverden det dog var for et kameradyr, der kørte forbi.


Google har dokumenteret det hele på deres Google Maps-blog.

Annonce