Forside Nyheder

Nikkei: Sharp og Lenovo går sammen om TV

 


 


Den japanske elektronikproducent Sharp er tæt på en aftale med kinesiske Lenovo, om en fælles produktion af TV.


Sharp og Lenovo er i den afsluttende fase af forhandlingerne, om at gå sammen i et partnerskab om produktion af TV-apparater. Det skriver erhvervsmediet Nikkei.


Lenovo er den store kinesiske IT-producent, der bl.a. er kendt som producenten af Thinkpad computere. Sharp er den japanske elektronikleverandør, der både leverer TV og andet forbrugerelektronik under eget navn, og samtidig er underleverandør af displays til andre bl.a. Apple.


Ifølge Nikkei bliver der tale om et 50-50 ejet joint venture, men hvor Lenovo overtager Sharps samlefabrik for LCD TV  Nanjing, Kina, mens Sharps øvrige faciliteter i Kina kommer til at indgå i det fælles selskab. Sharps japanske panel-fabrikker skal levere displays.


TV vil fortsat bære Sharp-navnet, også dem der sælges i Kina.

Annonce