Forside Nyheder

Philips dropper alle AV-produkterne


Os, der voksede op i 70?erne og 80?erne kan huske dengang, hvor man som teenager enten havde en Philips eller en Sony.


Uanset, om der var tale om en Walkman eller en CD-afspiller, så skulle der stå Philips eller Sony på den. Man kunne argumentere nok så meget for, hvor meget bedre ens Technics-, Teac- eller Luxman-grej lød, man var lidt mere cool, hvis man havde Philips eller Sony.


Men de tider er slut nu. Sony er blevet decimeret af Samsung, og nu kommer så nyheden om, at Philips har solgt deres AV-division til Funai. Det japanske firma får lov at købe divisionen, der lancerede kassettebåndet og sammen med Sony opfandt CD?en, for ikke færre end 150 millioner Euro, eller ca.1,13 mia. kroner.


Dermed tager Philips endnu et skridt væk fra forbrugerelektronikken for at fokusere mere på sundhedsområdet. Sundhedsteknologi er et område i vækst, og Philips? initiativer på dette marked ? sammen med massive nedskæringer – er en af grundene til, at selskabet netop har præsenteret et flot regnskab.


Philips vil dog stadig producere visse forbrugerelektroniske produkter, men mest i livsstils-afdelingen, det vil sige alt fra kaffemaskiner over elektriske tandbørster til el-shavere.


Giv lyd i kommentarsporet: Kommer du til at savne Philips?

Annonce