Forside MWC MWC 2013

Sony Tablet Z er super tynd

 


 


Den nye Sony tablet er kandidat til markedets tyndeste tablet, aligevel er den både vand- og støvafvisende.


På CES-udstillingen forleden kunne Sony løfte sløret for den nye super-telefon Xperia Z.


Nu kommer Tablet Z, en 10-tommer tablet så tynd at ikke engang den super tynde iPad Mini kan være med. Sonys tablet er kun 6,9 mm i tykkelse, hvor den hidtil tyndeste vi kender til er iPad Mini med 7,2 mm. Men iPad Mini er jo ikke en 10-tommer tablet, den “normale” iPad er hele 9,4 mm tyk. Så Xperia Z er en ret tynd sag.


De seneste smartphones i Xperia-serien er vand- og støvafvisende, så de kan bruges ude i det danske vejr. Den teknologi ser ud til at være videreført i Sony Xperia Tablet Z, uden at Sony dog går i detaljer med om den nye tablet ligefrem kan tåle at være under vand i ned til en meters dybde, ligesom telefonerne.


 
 


Sony Xperia Tablet Z kommer med Android 4.1, og har en 1,5 GHz quad-core CPU og et 8 Mpixel kamera. Skærmen er fuld HD (1920×1080). Selvom en 10-tommer tablet rent fysisk ikke er det bedste lommekamera på farten, så fremhæver Sony foto-egenskaberne ved Tablet Z. Bl.a. første CMOS-sensor med bagbelysning de har puttet i en tablet, og en automatisk indstilling for fotos i lav belysning.


Den byder også på både 4G data og NFC, og på billedsiden kan den vise videoer med Mobile Bravia Engine 2. På indholdssiden har den bl.a. “one touch” streaming og overførsel af video og billeder til fladskærmen, og på lydsiden noget Sony kalder S-Force (Force es) Front Surround 3D.


Fås i farverne sort og hvid. Pris og tilgængelighed endnu ukendt.


Mon ikke Sony viser den nye frækkert frem på udstillingen Mobile World Congres, årets tele- og mobil-udstilling der afholdes i slutningen af februar i Barcelona.


 


Kilde: Sony Mobile Japan

Annonce