Forside CES CES 2013

Vi har lyttet til de nye JBL Project Everest-modeller


Når man spørger visse højttalerentusiaster om, hvilke højttalere, de allerhelst ville have stående i stuen, sker der ofte det samme. De får et drømmende udtryk i ansigtet og begynder at fremstamme ?Project Everest?.


JBL-højttalerserien, der ligner et sammenstød mellem en diskotekshøjttaler fra firserne og en stuereol fra 50?erne, er noget af det mest ultimative, man kan udsætte sine ører for.


I forbindelse med CES udsendte JBL Synthesis så en ny højttaler i serien, DD67000. Den har så vidt vi kunne forstå på PR-folkene, kun været tilgængelig i Japan indtil videre. I den sidder der to 15?-højttalere, samt en 4? pure-beryllium-højttaler til den høje mellemtone og lave diskant, og så en 1? pure-beryllium-højttaler til at spille i de frekvenser, hvor det næsten kun er hunde, der kan være med.


De er ikke små. Hver DD67000?er er 965mm x 1109 x 469mm i størrelsen og vejer 137 kilo.


JBL delte udstillingssuite med Mark Levinson og Revel. Det betød, at de to DD67000?er i lokalet var sat til et Mark Levinson-rack. Det er ingen underdrivelse at sige, at her var vi tæt på noget af det mest ultimative, denne skribent nogensinde har lyttet til.


Men man får også lov at betale for den gode lyd. For en enkelt DD67000-højttaler betaler man 75.000?.dollar.

Annonce