Forside Nyheder

Apple mister retten til iPhone i Brasilien


Det er svært, det der med globale brands. Det har Apple måttet sande, efter at de har tabt en retssag om brug af navnet iPhone i Brasilien.


Helt tilbage i 2000 registrerede den lille, lokale telefonproducent Gradiente Eletronica nemlig dette varemærke til deres telefoner ? der ironisk nok kører på Android-platformen i dag. Det skriver BBC.


Gradiente Eletronica sælger blandt andet modellen Neo One iPhone (bill.)


Det er kun telefonmarkedet, der er tale om ifølge dommen, Apple kan fortsat sælge tilbehør og lignende med iPhone-brandet på. Dommen forhindrer faktisk heller ikke Apple i at sælge iPhones i Samba-landet, men Gradiente Eletronica har nu et retsligt grundlag at anlægge sag mod Apple på, for brud på den intellektuelle ophavsret.


Apple skulle dog allerede have appelleret sagen. Sagen indeholder endnu mere ironi: iPhone-producenten Foxconn har fabrikker i Brasilien, der blandt andet producerer iPhone 4S.

Annonce