Forside Nyheder

Bill Gates: Windows Mobile var en fejl


?Det var ikke fordi vi ikke kom med på mobil-toget i tide. Men vores tilgang gjorde det ikke muligt for os at blive markedsledere. Så det var en klar fejl.?


Sådan sagde Bill Gates i morgenprogrammet ?This Morning? på den amerikanske tv-station CBS. Det er første gang, at den tidligere Microsoft-topchef og nuværende bestyrelsesformand så utvetydigt kalder Windows Mobile-systemet for en fiasko.


Windows Mobile havde sine rødder i PDA-systemerne Windows CE og Pocket PC, og blev lanceret som et decideret mobil-operativsystem i 2004. I de næste seks år var systemet Microsofts repræsentant på mobilmarkedet. Det lykkedes dog aldrig Microsoft at få systemet på smartphones fra de tunge mobilproducenter, og det fik aldrig rigtig fodfæste.


Ikke helt tilfredse


I 2010 var Windows Mobile blevet genopbygget fra bunden og skulle have heddet Windows Mobile 7. I stedet valgte Microsoft at lancere det som Windows Phone for at distancere sig fra det gamle system. Og det system har Microsoft jo haft væsentligt mere held med.


Alligevel tilføjede Gates, at både han og Microsoft-topchefen Steve Ballmer endnu ikke var helt tilfredse med deres position på mobile computing. ?Er det nok? Nej, både han og jeg er ikke overbeviste om at vi gør alt, hvad vi kan for at lave banebrydende ting.?, sagde Gates.

Annonce