Forside Nyheder

Google-chef kalder Kina for mesterhackere


Eric Schmidt, den tidligere topchef og nuværende bestyrelsesformand i Google, har en ny bog på vej ud, der hedder ?The New Digital Age?.


I den tager han fløjlshandskerne af i forhold til Kina, som Google jo traditionelt har haft et problematisk forhold til.


Schmidt kalder ifølge et uddrag af bogen, som Wall Street Journal har bragt, Kina for ?Den mest aktive og engagerede filtrator af informationer?, med henvisning til, hvordan Kina holder søgemaskinerne i et jerngreb og ikke lader noget ?uheldigt? slippe igennem til brugerne.


Men Schmidts angreb på Kina bliver endnu hårdere, når det gælder landets hemmelige hacker-angreb på vestlige firmaer. Schmidt kalder simpelthen den kinesiske regering for den mest ??sofistikerede og hårdtarbejdende? hacker-gruppe i verden.


Google er selv under konstant hackerangreb fra Kina, hvad der tidligere har resulteret i hacking af kinesiske systemkritikeres Gmail-konti.

Annonce