Forside Nyheder

PlayStation 4 annonceret … men hvor er hardwaren?


 


Så er PlayStation 4 blevet annonceret helt officielt. Men designet venter Sony med lidt endnu.


Ved midnatstid skød Sony marketingskampagnen for PlayStation 4 i gang. Det skete ved et stort presse-event i New York, som også blev live-transmitteret her på sitet. Hvis du ikke gad sidde op til sent om natten og se med, kan du stadig nå at se livetransmissionen. Men hvis du ikke orker at se hele præsentationen og bare vil have fakta, kommer de her.


Først og fremmest aner vi ikke, hvordan dyret ser ud. Der var ingen billeder af hverken hardware eller midlertidige designs. Men vi ved, at den er klar, inden julesalget sætter ind i december.


 


PC-arkitektur på steroider


Selve PS4 er baseret på en PC-arkitektur, der ifølge Sony er blevet ?super-charged?. Det vil sige, at hoved-CPU?en er en superhurtig X86-processor med 8GB GDDR5-ram at lege med. CPU-delen skulle have 8 kerner, og skulle kunne levere tæt på 2 teraflops i ?regnekraft?. Sammen med den kraftige GPU skulle PS4 kunne rendere 30.000 polygoner i realtime, hvilket er tæt på dobbelt så meget, som mange nuværende spil bruger.


Controlleren, DualShock 4, kommer til at ligne PlayStation Vita. Bagpå kommer der til at sidde en lille lysbar, der korresponderer med PS4?eren, der har et 3D-kamera indbygget i stil med Microsofts Kinect, og som sporer spillernes bevægelser med controlleren. 

Den nye Dualshock 4 game controller med touch-panel 


Deling i hovedsædet


Som vi tidligere har skrevet her på sitet, så bliver der ikke nogen bagud-kompatibilitet med PS3-spil. Dette skal i stedet afvikles via servere i skyen, med PS4 som ?terminal?. PS4 bliver dog kompatibel med Move-controlleren.


Sony vil gerne sætte turbo på deling af de klip fra spil, hvor du totalt smadrer din modstander. Derfor har de dedikeret en chip til at styre uploads og downloads, og systemet har konstant en videokompression kørende i baggrunden. Chippen skal også hjælpe med at styre downloads af spil, der således kan ske, mens maskinen ikke bliver brugt.


Men igen ? hvordan dyret ser ud, ved vi endnu ikke. Men mon ikke sløret bliver løftet for det i juni, når der er E3?

Annonce