Forside Nyheder

Tal til den næste Xbox


Den kommende Xbox bliver angiveligt udstyret med talegenkendelse.


 


Mere af sløret løftet for den næste Xbox, kodenavn Durango. Kilder fortæller om talegenkendelse.


Microsoft arbejder på at forbedre teknologien for talegenkendelse, til brug i den næste Xbox, den model der lige nu går under kodenavnet Durango. Det fortæller flere kilder tæt på Xbox-udviklingen til The Verge.


Der er ikke tale om simpel kommandostyring, men om rigtig talegenkendelse hvor der tales i sætninger. Meget ala det vi ser til smartphones, som Apples Siri. Dertil kommer muligheden for at oversætte tale til tekst. Vi gætter på at ihvertfald sidstnævnte nok er begrænset til engelsk tale.


Kilderne fortæller at det også bliver muligt at tale til Xbox’en selv i stand-by. Eksempelvis komme ind i rummet, og blot sige “Xbox on” for at tænde for husets underholdningscenter. Det kan jo ikke mindst være praktisk, hvis Xbox blot bruges som et mediecenter for musik og film.


Kombineres talegenkendelsen, med Kinect og en stemmegenkendelse, så bliver det næsten science fiction ført frem (tilbage?) til nutiden. Her vil Xbox kunne genkende personer i rummet, baseret på en scanning via Kinect kombineret med deres stemmer. Helt uden at identificere sig først, kan Xbox spørges om ting som “what are my friends playing?”, og så ved den allerede hvem du er og dermed hvem dine venner er.


Hele oplevelsen af at kunne styre underholdningscentret med tale er dog ikke begrænset til spil. Det ventes at kunne bruges til musik og film også, hvor man blot siger hvad der skal sættes på af film og musik. Det er også forventet at Skype rykker ind i Xbox, så telefonopkald også bliver en naturlig del af Xbox-universet.


Så mangler vi vist bare at hele endevæggen i stuen er et stort OLED-tapet, koblet til Xbox.

Annonce