Forside Indhold og distribution Film

Trådløs underholdning på flyveturenGalleri: Wi-Fi med underholdning i flyene hos flyselskabet Norweian


 


Hos Norwegian får det gratis trådløse internet nu mere indhold, i form af streaming film og TV.


Norwegians WiFi åbner nu døren til helt nye muligheder for passagererne. Som det første flyselskab i Europa tilbyder Norwegian nemlig muligheden for video-on-demand. Den nye produkt gør det muligt for passagerer om bord på fly med WiFi at leje film og TV-shows direkte fra deres egen, personlige enhed.


Ved at bruge en tablet, smartphone eller bærbar computer, kan passagererne logge ind og vælge mellem hundredvis af film og tv-serier, som vil være tilgængelige. Video-on-demand er et resultat af to års udvikling i samarbejde med Norwegians WiFi-partner Row 44 og film-distributører over hele verden. I øjeblikket er der intet andet flyselskab flyver med det samme system.


Film og TV-pakker Film er prissat på ? 7 per film, mens en all-access TV-pakke også er prissat til ? 7. Når man har foretaget købet, vil filmen eller tv-pakken være til rådighed i 24 timer om bord på Norwegians fly med WiFi. Video-on-demand vil ikke forstyrre internet-brugen om bord, da kapaciteten er lagret lokalt om bord på flyet.


Streamingtjenesten er i øjeblikket tilgængeligt om bord på bor på 5 af Norwegians fly, med der er flere på vej indenfor de nærmeste uger.


 
Film og TV kan vælges fra en portal


 


Sådan fungerer WiFi ombord


Udover streaming-tjenesten så har 50 af Norwegians fly også WiFi ombord, for adgang til internet.


Flyene er udstyret med to trådløse adgangspunkter. Ovenpå flyet sidder der en antenne, der kommunikerer med en satellit, som kredser rundt om jorden i 35.405 kilometers højde. Satellitten sender signalerne ned til jorden, og det aktuelle netsted. Signalet sendes derefter tilbage til flyet. Alt dette sker i løbet af få sekunder.


Det er ganske imponerende, når der tages i betragtning at flyet bevæger sig med 800 km/t.


Der kan dog være lande hvor det ikke virker. Det er især i østeuropa. Det skyldes ikke at flyet mangler signal fra satellitten, men et flyselskab må søge tilladelse i hvert land der overflyves, og der er lande som endnu ikke tillader WiFi ombord på fly.


 


Det bruger vi WiFi til


Når der tændes for computer, tablet eller smartphone om bord, så er der et ganske bestemt mønster.


Det vi danskere bruger allermest er Facebook, derefter følger besøg på nyhedssider og Instagram. Det at vi bruger Facebook er faktisk også med til at markedsføre Norwegian, for der bliver postet ikke så få statusopdateringer om hvor vi er.


I alt er det ca. 30% af passagerende hos Norwegian der benytter det gratis trådløse tilbud, men Norwegian venter at det tal øges efterhånden som der kommer flere tilbud, som den nye streaming-tjeneste.

Annonce:
Forrige artikelB&W tager musikken udendørs
Næste artikelPressemøde: Samsung European Forum
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.