Forside Nyheder

Vi elsker de dyre smartphonesDen nye Sony Xperia Z koster op mod 5.500 kr. Foto: recordere.dk


 


Danmark er et godt land at sælge smartphones i. Vi går efter de dyre modeller.


Danmark er et smartphone-land. Indenfor en 3-årig periode har 62% af danskerne fået et ny smartphone. Det viser en ny undersøgelse* om det danske mobilmarked udarbejdet af YouGov for Sony Mobile Communications.


Forespurgt hvornår der mon blev råd til en ny, der svarede hele 57% at de forventede at skifte indenfor et til to år. Chancen for at det bliver en Android er stor, for sådan en har hele 52% af de adspurgte. 28% har en iPhone og 6% en Windows-model.


Den nye smartphone må gerne være dyr, og hele 17% udtalte ligefrem at prisen var underordnet. Skærmstørrelsen er dog vigtig, 34% ser gerne at den næste smartphone har en større skærm end den nuværende.


Selvom de vigtigste funktioner er at kunne rinde og SMS’e, så står mobil-spillene højt på listen over de vigtigste apps. Spillene slår faktisk apps til sociale medier, som Facebook, og nyttige funktioner som Netbank. Men generelt er apps populære, mere end halvdelen af de adspurgte installerer nye apps flere gange om måneden.


At en smartphone kan vække ved de fleste, men faktisk er det mere end halvdelen af alle smartphone-brugere, der nu har erstattet det gammeldags vækkeur med mobilen.


Er der forskel på kvinder og mænd? Ja, faktisk anser mændene det for allervigtigst at ens smartphone kan ringe. Hos kvinderne er det muligheden for SMS’er som vægter allerhøjest.

Annonce