Forside Indhold og distribution Film

YouBio udvider med dokumentarfilm


 


YouBio udvider med dokumentarfilm


Danske dokumentarfilm som ‘Burma VJ’, ‘I soldatens fodspor’ og ‘Svend’ kan fremover også ses i abonnement på de nye streamingtjenester på internettet. Producentforeningen og YouSee har indgået en aftale, der betyder, at en lang række dokumentarfilm fra i dag bliver del af abonnementet på YouBio på linje med store og populære spillefilm og tv-serier.


“Jeg er glad for, at vi med denne aftale kan være med til at skabe et kommercielt marked for danske dokumentarfilm. Interessen for dokumentarfilm har været stærkt stigende i de senere år, og det er både naturligt og fortjent, at genren kommer med på det boom, vi i øjeblikket oplever inden for abonnementstjenesterne på internettet,” siger vicedirektør Ulf Lund, YouSee.


Aftalen omfatter i første omgang knap 120 film, som bliver del af abonnementet på YouBio på 99 kr. om måneden. Filmene vil også kunne ses af kunder med abonnement på YouSee Plus og TDC Home Trio Plus.


Direktør Klaus Hansen fra Producentforeningen siger:


“Digital distribution af film er fremtiden, og især for dokumentarfilm betyder de forskellige former for VOD, at filmene får langt flere muligheder for at komme ud på markedet og nå publikum. Vi vil gerne vise, at der er et stort og engageret publikum til danske dokumentarfilm, og med en aftale som den, vi har indgået med YouBio, får publikum nu en helt unik adgang til dokumentarfilmene”.


Aftalen mellem Producentforeningen og YouSee gælder foreløbig for to år. Den vil løbende blive udbygget med flere filmtitler i takt med, at rettighederne falder på plads. Ca halvdelen af de 120 film vil være tilgængelig på YouBio i løbet af i dag, resten følger i de kommende dage i takt med, at de bliver klargjort og uploadet til streaming-serverne.


Kilde: Pressemeddelse, YouSee

Annonce:
Forrige artikelSamsungs 2013-produkter præsenteres mandag
Næste artikelAndroid Key Lime Pie
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.