Forside Indhold og distribution Film

“De Skrigende Halse”-koncert med 17 års forsinkelseGalleri: De Skrigende Halse. Fotos af Ulla Voigt og Agnete Schlichtkrull.
 


“De Skrigende Halse”-koncert med 17 års forsinkelse


En koncert med det ikke-eksisterende band “De Skrigende Halse” er fundet frem af gemmerne hos DR.


“De Skrigende Halse” er en film om firsernes musikalske undergrund, en grotesk komedie af Bo hr. Hansen og Søren Fauli der endte som kult.


Nu udkommer filmen på DVD, og samtidig har Danmarks Radio gravet en 17 år gammel koncert frem med det ikke-eksisterende band “De Skrigende Halse”. Koncerten er fra Roskilde Festival 29. juni 1996, og har aldrig været vist.


“Om formiddagen den 29. juni blev jeg ringet op af Søren Fauli. Han ville høre, om DR kunne optage koncerten. Fauli var usikker på, hvordan det hele kom til at spænde af”, husker radiovært Jan Sneum fra P6 Beat, der producerede koncerter fra Roskilde Festivalen dét år.


Da DR i forvejen havde en bus ved Yellow-scenen, fordi bandet før og efter skulle optages, ville det ikke være nogen ekstra udgift at optage “teaterkoncerten”.


“Aftalen var alene, at vi skulle optage, og så skulle Fauli og jeg tales ved senere. Det gjorde vi også – flere gange – og med længere og længere tid imellem. Den eneste beslutning ved hvert møde var, at vi skulle vente at se – og så ellers passe på optagelserne. Så nu – 17 år efter – er det endelig blevet tid til at holde premiere på optagelserne,” forrtæller Jan Sneum.


Koncerten var en blanding af musik, direkte og indirekte referencer til begivenheder i filmen og nye klodser til bandets historie.


Selve koncerten vil være at finde på iTunes, filmen på DVD.

Annonce