Forside Nyheder

Facebook vil sortere i dumme kommentarer


 


Folk, der ?troller? i kommentarspor på fora, kommentarspor og sociale netværk er desværre en ubehagelig bivirkning ved internettets enorme frihed til at udtrykke sig.


På langt de fleste større websites med mulighed for kommentarer, er der enten bruger-moderatorer eller ansatte kommentar-redaktører, der sørger for at rydde ud i ukrudtet.


Men nu vil Facebook automatisere denne proces. Det sociale netværk har indført en ny sorteringsmekanisme i kommentarsporene på Facebook Pages med over 10.000 medlemmer (altså ikke de personlige profiler). Den nye mekanisme kan automatisk sortere i kommentarerne, så de mest relevante kommer øverst op i kommentar-tråden. Det skriver The Register.


Hvis folk skriver noget ubehageligt eller helt off-topic, ryger de altså ned i bunden, hvor mange læsere slet ikke får set dem, fordi de aldrig scroller så langt. Ejeren af Facebook-siden kan selv gøre en kommentar mere ?populær? og derved sende den til tops.


Sorteringen er dog samtidig skræddersyet til personen, der ser på siden. Kommentarer lagt på af venner, du er forbundet til på Facebook, kommer op i toppen, også selvom de måske har en negativ karakter.


Hvad dette gør ved kronologien i kommentarsporet på Facebook Pages vil tiden vise. Hvis man har en Facebook Page med under 10.000 brugere, kan man selv slå funktionen til under indstillingerne på siden.


Du kan læse mere om denne og de mange andre nye funktioner i kommentarsporet HER.

Annonce