Forside Nyheder

Google fører krig mod svensk sprognævn


 


?U-googlebar? er ikke et ord. I hvert fald ikke, hvis man spørger Google.


Spørger man derimod det svenske svar på Dansk Sprognævn, Språkrådet, så er det i den grad et ord, blandt andet fordi det allerede er i brug blandt svenskerne.


Udtrykket ?ogooglebar?, der naturligvis dækker over noget, der ikke kan findes på nettet, var ellers lige ved at blive en officiel del af det svenske sprog, efter Språkrådet havde offentliggjort deres liste over nye ord på svensk.


Men det ville Google ikke være med til. Ifølge Google er det, at noget ikke kan findes på nettet, ikke det samme som at det ikke kan Googles, og derfor vil de ikke lægge varemærke til ordet. Googles advokater talte med store bogstaver overfor de svenske sprogmyndigheder, der mandag valgte at droppe ordet fuldkommen.


Det betyder dog næppe, at individer, der bruger ordet, vil blive sagsøgt, og ordet har endda fået sin egen hjemmeside på http://www.ogooglebar.se/.

Annonce