Forside Nyheder

Ingen 1080P video på Apple Lightning
Apple Lightning til AV adapter 


HDMI-adapter til det nye Apple Lightning stik (iPad, iPhone and iPod Touch) kan angiveligt ikke håndtere 1080P video.


Da Apple i efteråret skiftede stik på smartphones og tablets, er det angiveligt gået ud over kvaliteten. Nu forlyder det at der ikke længere er mulighed for 1080P video, som på den gamle connector.


Det er udviklerne på Panic Blog der undrede sig over, at når den nye AV-adapter blev tilsluttet, så var det pludselig kun muligt at vælge opløsninger op til 1600×900 pixels, og det er jo ikke 1080P.


Tilsluttes den gamle AV-adapter, den til det gamle Apple-stik, så er højeste opløsning rigtigt nok 1920×1080.


Hvad betyder det så? Jo, det betyder at der sker en opskalering fra 1600×900 (eller lavere) og til 1920×1080¨ude i selve adapteren, og det kan ses. Ifølge Panic Blog er der tydelige “MPEG Artifacts” på TV-skærmen, ved brug af den nye Lightning til AV adapter.


 

Apple Lightning til AV adapter indeni (Foto: Panic.com) 


På Panic Blog gik de så skridtet videre, og åbnede en af de nye adaptere.


Derinde fandt de den nødvendige elektronik, til at omsætte video fra eksempelvis Airplay (eller en anden MPEG-strøm) til HDMI. Der er simpelthen en ARM-procesor med tilhørende RAM inde i den lille adapter, intet under at de Apple-stik er så dyre (denne adapter koster kr. 379).


Men det åbne spørgsmål lige nu er, hvorfor kvaliteten er så dårlig og hvorfor Apple har droppet 1080P video? Det lyder jo umiddelbart som et skridt i den forkerte retning.

Annonce